O alegere pentru o viaţă

„Vreau să mă mărit cu el! Simt că acesta este bărbatul sortit!” Cu aceste cuvinte încerca să-şi convingă tatăl să-i dea mâna bărbatului care tocmai o ceruse de soţie. Este uimitor cum îţi alegeai partenerul , cu care urma să-ţi petreci toată viaţa, numai pe baza unor prime impresii. Vă daţi seama ce ochi buni trebuia să aibă un om în acele vremuri? Era cea mai importantă decizie, care avea să-ţi marcheze întregul parcurs al vieţii. Spune L. că puteai să alegi fie cu inima, fie cu trupul. Cel mai bine să alegi cu inima, pentru că dacă există înţelegere doi oameni pot clădi adevărate castele, însă dacă cei doi soţi nu se înţeleg, tot ce au dobândit de la părinţii lor se năruie cât ai clipi sub presiunea neînţelegerilor.
Dar să trecem la povestioara acestei fermecătoare bunicuţe. Avea 17 ani când a venit la poarta ei, ca să o ceară de soţie un bărbat pe care îl cunoscuse numai de 1 lună de zile. Nu fusese o dragoste la prima vedere, ci mai degrabă o relaţie sinceră de amiciţie. Totuşi, L. văzută în faţa faptului împlinit a decis să devină soţia lui. Tatăl ei nu-l plăcea deoarece nu avea o situaţie materială prea bună, dar mai ales avea un handicap – îi lipseau 3 degete de la mână stângă. Cu greu şi-a convins tatăl, însă acesta a avut încredere în simţămintele fiicei lui. Ea şi-a dat seama că este un om ce o v-a respecta, un om cu onoare, dar mai ales un om care nu se fereşte de muncă. C. i-a înmuiat inima L. cu nişte cuvinte simple spuse din adâncul sufletului – L, dacă ne căsătorim, nu vom mai fi 2, vom fi 1. Şi ce conteză dacă un om nu are 3 degete, dacă are încă 2 mâini ale soţiei lui? Ştiu că eşti o fată cu inima curată şi blândă şi vreau să am o soţie ca tine! Ce impact au vut aceste cuvinte asupra L…Această scenă este păstrată atât de bine în amintirea ei.
Ochii ei nu au înşelat-o, nici inimia şi aşa a luat alegerea potrivită. Bărbatul cu care s-a căsătorit a fost un om mai mult decât harnic – a construit 9 biserici şi numeroase case. Şi ce satisfacţie simţi când ai plecat de jos şi ai realizat atât de multe. El spunea mereu tuturor că nu le-a construit singur, ci cu L. care îl aşteapta seara acasă, la poartă cu cei 2 copilaşi. Numai ei îi dădeau putere de a munci din zori şi până-n seară.
Când priveşte în urmă L. îşi aminteşte cu lacrimi în ochi de clipele minunate pe care le-a trăit alături de C. Din păcate el a plecat prea devreme de lângă ea, dar ea simte că cineva acolo sus veghează asupra ei şi are grijă de întreaga familie.
Astăzi, L. îi mulţumeşte destinului că a adus-o alături de un asemenea om, că a realizat foarte multe lucruri împreună cu aceasta. Spune ea, că cea mai mare realizare a lor sunt cei 2 copii, dar mai ales nepoţii. Dacă nu şi-ar fi luat viaţa în piept la 17 ani, astăzi eu nu aş mai fi existat şi nici nu aş fi putut să spun MAMAIE!

Învăţăminte:
1. Alege iubirea nu foloasele materiale, pentru că acolo unde este înţelegere, bunăstarea nu va întârzia să apară.
2. Luptă pentru ceea ce-ţi doreşti dacă simţi că merită cu adevărat.
3. Susţine persoanele importante din viaţa ta, pentru că dacă tu crezi în ele şi ceilalţi vor crede.

Lasă un comentariu